ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ...

Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007

Μαύρη Διαμαρτυρία


"Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ."

{αναδημοσίευση από: ...πολλά blogs}

UPDATE: Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σάββατο, Αυγούστου 25, 2007

Λευκή σημαία.


Αδέρφια χάσαμε και δεν το πήραμε χαμπάρι. Ή χάσαμε και απλά σηκώσαμε λευκή σημαία και παραδοθήκαμε άνευ όρων.

Ήθελα να το γράψω τότε που μαζεύτηκε κόσμος και κοσμάκης στο σύνταγμα και έριχνε μούντζες στη βουλή. Αλλά και τώρα μια χαρά είναι.Το λεπόν μάγκες όποιες έριχνε μούντζες εκείνη τη μέρα, ελπίζω να κράτησε και καμία για τον εαυτό του να την ρίξει την επόμενη των εκλογών.

Όποιος βιάζεται να βρίσει ας περιμένει απλά τις εκλογές, στα κοντά είναι άλλωστε.

Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν αδέρφια μου. Και θα το δούμε αυτό την ημέρα των εκλογών, με τα ποσοστά που θα μαζέψουν οι μπλε και οι πράσινοι. Με τις ψήφους στον κάθε παπαρολόγο. Με τους σταυρούς που θα μαζέψουν η Γκερέκου, η Σαρρή και κάθε όμοιος/όμοια τους.

Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν είτε γιατί δεν μας νοιάζει, είτε γιατί δεν μας κόβει, είτε γιατί είμαστε αφελείς, είτε γιατί είμαστε ηττοπαθείς, είτε επειδή είμαστε κρυφοαδερδές και γουστάρουμε να μας πηδάνε από τον κώλο, είτε γιατί είμαστε μίζεροι και πρέπει κάποιος να μας φταίει, είτε γιατί έχουμε πάθει ομαδικό αλτσχάιμερ.

Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν γιατί τη Δευτέρα θα μας νοιάζουν άλλα πράματα. Το αποτέλεσμα στο ντέρμπυ, ο κουβάς στο στοίχημα, σε ποια σχολή πέρασε η κόρη μας, η σύνταξη που τέλειωσε, τα λεφτά για το νοίκι, το γκομενάκι μας, το τομαράκι μας, αν θα βγει ο δικός μας στις εκλογές να διορίσει το γιο μας, η ώρα στη δουλειά που δεν περνάει, η Βανδή, η εκπομπή της Πάνιας, οι επισκέψεις στο blog μας, οι δώσεις για το αμάξι.

Ποιες πυρκαγιές τώρα; Μακριά από τον κώλο μας και ας είναι όπου θέλει.

ΥΓ: Είπαμε …όποιος θέλει να μπινελικώσει απλά ας περιμένει λίγο.

Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Αντίο Θοδωρή

Τον αποχαιρετήσαμε τον αρχηγό. Τον τιμήσαμε και μας τίμησε με την παρουσία του τόσα χρόνια. «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αρχηγέ, αρχηγέ»

Η φωτογραφία βέβαια είναι από αθλητικό site γιατί τον αρχηγό κάπου μόνο στα επίσημα τον είδανε, αλλά τέλος πάντων ΕΠΟ είναι αυτή και στην Ελλάδα ζούμε.

Οι Ισπανοί αποδείχτηκε ότι τελικά δεν ήταν κομπλεξικοί, γιατί το γήπεδο ήταν όντως χωράφι (όλοι σε κάποια φάση είχαμε το φόβο μήπως σκάσει μύτη κανένα κοπάδι πρόβατα).

Και το ματσάκι ΠΑΟΚ …ε συγγνώμη Ελλάδας – Ισπανίας καλό ήταν (σίγουρα ρε παιδιά δεν έπαιζε ο ΠΑΟΚ;). Ειδικά το πρώτο μέρος ήταν πολύ καλό.

Το κράξιμο, του κραξίματος στην κερκίδα. Πρώτα έκραζε όλο το γήπεδο τον Σαλπιγγίδη. Μετά τον έκραζε μόνο η 4 και μετά το υπόλοιπο γήπεδο έκραζε την 4 που έκραζε τον Σαλπιγγίδη!

Καλά ότι οι Θεσσαλονικείς είναι κομπλεξικοί το ξέραμε (ανάλυση του πως και γιατί σε άλλο πόστ. Προς το παρών απλά αναφέρω τη λέξη: Ψωμιάδης), αλλά να φωνάζουν επί 2 ώρες «γαμιέται ο ΠΑΟ και η Αθήνα» και «γαμιέται ο θρύλος και ο Πειραιάς» δεν το περίμενα.

Άλλοι «αγαπημένοι» της εξέδρας ήταν οι Νικοπολίδης, Καραγκούνης και Βύντρα. Ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους. Το (πολύ) μπινελίκι το γλίτωσαν βέβαια, αλλά το δούλεμα όχι.

Ατάκες πολλές φυσικά, αλλά ξεχωρίζω ως τοπ αυτήν προς τον Βύντρα. Μετά από κάποια μαλακία του, κάποιος σχολίασε την επικείμενη μεταγραφή του στην Χέρτα Βερολίνου φωνάζοντας: «Ποια Γερμανία ρε. Στο Βέλγιο …ανθρακωρύχος να πας».

Αν και χώρα της Βορείου Αφρικής αποκτάμε σιγά σιγά Ευρωπαϊκές συνήθειες. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν ακουστήκανε γιούχα στον ύμνο της Ισπανίας. Όχι μονό αυτό αλλά χειροκροτηθήκαν κιόλας μετά το τέλος αυτού. Και προς ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη μου χειροκροτήθηκαν τα γκολ των Ισπανών (μωρέ μπράβο μας…).

Ωραία πέρασα δεν μπορώ να πω. Αν και μόνος, αν και παιδεύτηκα να γυρίσω(γήπεδο ΠΑΟΚ – Ντεπώ με τα πόδια), αν και η κάμερα μου έκανε νούμερα, εγώ δεν το μετάνιωσα καθόλου και γούσταρα.

Βέβαια επειδή ο Μούχλας είναι Μούχλας έχω και μερικές απορίες.

1) Η ΕΠΟ ήθελε πραγματικά να τιμήσει τον Ζαγοράκη; Ή απλά προέκυψε;
2) Αν δεν ξαναδούμε εθνική στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξει άνθρωπος να ρωτήσει στα σοβαρά «γιατί;»;
3) Ο Νικοπολίδης έχει κλείσει στην …τροχαία Πειραιά και εξασκείτε από τώρα;
4) Πόσοι παίχτες θα πρέπει να σπάσουν τα πόδια τους, για να παίξει αριστερά (και γενικά εδώ που τα λέμε) ο Σπυρόπουλος;
5) Ο Ρεχάγκελ τι όνειρο ακριβώς είδε στο ημίχρονο και έκανε τις αλλαγές που έκανε;
6) Οι άνθρωποι της Χέρτα τη ακριβώς είδαν και πληρώνουν για τον Βύντρα; Τέτοια κατάντια το γερμανικό ποδόσφαιρο πιά;
7) Με Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Βύντρα, Γκούμα, Παπαδόπουλο, Τζιόλη, αλλά και τους πρώην Σεϊταρίδη, Μπασινά, Γκέκα, εγώ εθνική Ελλάδος ή ΠΑΟ είδα τελικά;
8) Τον Καψή που πάει και τον θυμάται ο Ρεχάγκελ;
9) Θα πει κανείς του Γερμανού ότι ο Άντζας δεν είναι αυτός που ήταν πριν 4 χρόνια; Ή θα τον αφήσουμε να το ανακαλύψει μόνος του(με κάποιο μάλλον τραγικό τρόπο);
10) Βλέποντας τον Γκέκα, πως ακριβώς νιώθουν οι άνθρωποι του ΠΑΟ, που τον άφησαν να φύγει για ένα κομμάτι ψωμί;
11) Η μέρα που ο Καραγκούνης θα σταματήσει να είναι εφετζής θα είναι και η μέρα που σταματήσει την μπάλα; Ή έχουμε ελπίδες και για πιο νωρίς;
12) Η γκόμενες πλέον αντί να πάνε για καφέ, τραβάνε στο γήπεδο;

Αυτά από μένα …ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Ζέσταμα για την Ελλάδα.

Ζέσταμα και για Ισπανία.

Από τα event της βραδιάς ο γνωστός Ισπανός Manolo.

Manolo και πάλι.

Οι ομάδες λίγο πριν τους εθνικούς ύμνους.

Λίγο πριν την σέντρα Καραγκούνης και Γκέκας ρίχνουν τα τελευταία παρακαλετά στην μπάλα.

Στο 18’ είπα να τραβήξω μια τον πίνακα του σκορ.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Καραγκούνης σεντράρει και ο Γκέκας ανοίγει το σκορ…

…και τρέχει στον πάγκο να το αφιερώσει στον αρχηγό, την ώρα που οι Ισπανοί τραβάνε για τη σέντρα.

Ο Silva έχει ντριπλάρει και περάσει και τον θεό, αλλά στο τέλος αστοχεί, με τον Torres να απορεί πως το κατάφερε αυτό.

Πολύς κόσμος στο αντίο του αρχηγού.

Η άχαρη θέση του τερματοφύλακα περιλαμβάνει και πολύ μοναξιά.

Όπως πολύ μόνος πρέπει να ένιωσε ο Χαλκιάς στο τρίτο γκολ των Ισπανών(Φανερή η απουσία έστω και ενός εκπροσώπου της άμυνας-παιδική χαρά).

Τετάρτη, Αυγούστου 22, 2007

Sevilla FC


Μετά το 5-3 μέσα στη Real πρέπει να πω ότι και λίγα φάγαμε εκεί μέσα. Η ομάδα είναι διαστημική, υπερηχητική και ότι άλλο επίθετο μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Όχι ότι έγινα ξαφνικά οπαδός της (άλλωστε Ισπανία τα γούστα μου πάντα άλλαζαν ανά τους καιρούς La Corunia, Atletico, Valencia και τώρα Barcelona). Απλά παίρνω αφορμή για να απορήσω με τη σκέψη ορισμένων. Διάβασα σε εφημερίδα πως στον επαναληπτικό (για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League για τους ανίδεους) θα πάνε περί της 30000-35000 χιλιάδες κόσμος, ενώ αν είχε βάλει το γκολ ο Cesar (γαμημένο βρωμόμπουρδέλο κολοδοκάρι) θα πήγαιναν κάπου στους 50000.

Και κάθομαι και σκέφτομαι: για στάσου ρε μάγκα, δηλαδής μόνο αν έπαιζε να προκριθεί η ομάδα θα πήγαινες; Μόνο άμα είναι να νικήσει δηλαδή πάμε; Ε όχι ρε παιδιά δεν πάει έτσι το πράμα, την ομάδα την στηρίζεις στις καλές και στις ανάποδες. Στην τελική τώρα που τα πράματα είναι δύσκολα είναι που σε χρειάζεται. Πας χωρίς δεύτερη σκέψη και αν κάνει το θαύμα θα έχεις να το λες στα εγγόνια σου. Αν όχι χειροκροτάς την προσπάθεια και πάμε για άλλα.

Θυμάμαι πέρσι (την προηγούμενη αγωνιστική σαιζόν για τους ανίδεους – και πάλι) τα προημιτελικά του κυπέλλου UEFA. TottenhamSevilla. Το πρώτο ματς έχει λήξη 2-1 για τους Ισπανούς. Στο 8’ το σκορ είναι 0-2 για την Sevilla. Και όμως οι Άγγλοι δεν το βάζουν κάτω. Κάνουν το 2-2 στο δεύτερο ημίχρονο και παρόλο που η πρόκριση έμοιαζε με θαύμα, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο έτρεχαν. Γιατί; Απλά για να δώσουν την χαρά της νίκης στους φιλάθλους τους. Ζήλεψα όποιον άγγλο ήταν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ. Όχι μόνο για την πολύ ωραία μπάλα που είδαν, αλλά γιατί είδαν αυτή την υπερπροσπάθεια από τους παίχτες τους. Το «ευχαριστώ» των παιχτών στην εξέδρα.

Και πέρα από συναισθήματα και ομάδες, αξίζει κανείς να πάει για να δει αυτή την ομάδα από κοντά. 5 τίτλους σε 15 μήνες έχει πάρει αυτή η ομάδα. Για 3 βαθμούς δεν έκανε τρέπλ πέρσι. Από την μέση και μπροστά όταν την βλέπεις είναι λες και ο σκηνοθέτης έχει πειράξει έτσι την εικόνα ώστε να φαίνεται ότι οι παίχτες της Sevilla παίζουν σε fast forward και οι αντίπαλοι στο replay. Έχει παίχτες που με αυτά που κάνουν σε αναγκάζουν να τους χειροκροτήσεις.

Τέλος πάντων. Εγώ απλά θα ευχαριστήσω όσους δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο γιατί έτσι εξασφάλισα το εισιτηριάκι μου (και σε καλή θέση νομίζω – θύρα 7 ΟΑΚΑ τι λέει ρε παιδιά;) και θα πάω να δω την ομάδα να προσπαθεί για το θαύμα. Ε, και αν δεν το καταφέρει, είπαμε, πάμε για άλλα. Πάμε μωρή ΑΕΚΑΡΑ!!!

ΥΓ: τώρα που μπήκα στο mood Ελλάδα Vs. Ισπανία λέω να πάω και αύριο τούμπα να αποχαιρετήσω τον Τέο. Oh captain my captain!

ΥΓ2: Και last but not least. Πρέπει να ευχαριστήσω και το εν Αθήναις μωρό που μετά το: «τσακίσου μωρή αύριο πρωί πρωί να μου βρεις εισιτήριο», δεν με σειχτήρησε και πήγε. Α ρε κουκλάρα μου, κοριτσάρα μου, γυναικάρα μου, μωράκλα μου ατελείωτη (να γλύψω και άλλο ή είμαστε εντάξει;).

Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007

Generation X

«η γενιά σας» και « η γενιάς σας». Άει σιχτήρ πια δηλαδή. Την έχετε φάει με τις κατηγορίες σας και κυρίως έχετε φάει και έχετε σπάσει τα νεύρα μου. «δεν κάνει τίποτα, μόνο απαιτεί», «δεν ξέρει αυτό», «δεν ξέρει εκείνο».

Είπα να μπινελικώσω αλλά θα το αφήσω. Αντιθέτως θα πω πέντε πράματα για τη «γενιά μου». Και για να ξέρουμε και όλοι για τη πράμα μιλάμε μιλάω για όσους είναι γεννημένοι από το 80’ και μετά.

Έχετε δίκιο. Η γενιά μου δεν έχει κάνει πολλά πράματα. Κανένας 20χρονος δεν έκαψε δάση για να χτίσει βίλες. Κανένας 18χρονος δεν μπάζωσε ρέματα έτσι ώστε σε κάθε βροχή να πνίγονται συνοικίες ολόκληρες. Κανένας 15χρονος δεν αποτελεί μέρος του κρατικού οργανισμού που αδρανεί κάθε χρόνο μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα, ενώ τα έχει υπόψη του. Κανένας από αυτούς δεν κάνει τα στραβά μάτια. Κανείς τους δεν κηδεύτηκε δημόσια δαπάνη, γιατί έζησε δημόσια δαπάνη.

Δεν είδα κανένα 18χρονο να παίρνει μίζα. Να εξαγοράζει ψήφους με ψεύτικες υποσχέσεις τις οποίες θα ξεχάσει την επομένη των εκλογών. Κανένας 20χρονος δεν ανέβηκε σε μπαλκόνια γεμάτος ψέμα και υποκρισία. Ούτε τους είδα να ξεπουλάν ιδεολογίες, παρατάξεις και την ίδια την χώρα για λεφτά και δύναμη.

Δεν ξέρω κανένα της ηλικίας μου να είναι εκδότης εφημερίδας, καναλιού η ραδιοφώνου και να πουλά ψεύτικες ειδήσεις και κατασκευασμένες αλήθειες. Ούτε γνωρίζω κανένα στα είκοσι του να επιβάλει την υποκουλτούρα ως μόδα και lifestyle. Κανένας από μας δεν έχει τόσο ξεφτιλίσει μέσα από ταινίες και δήθεν περιοδικά τον έρωτα και έχει ανάγει το sex ως απάντηση σε όλα και απόλυτο must.

Στα 25 μου δεν έχω γαμήσει τα τελευταία τριάντα χρόνια τόσο το σύστημα παιδείας. Δεν έχω νομιμοποιήσει την παραπαίδεια. Δεν ευθύνομαι για την απαξίωση των πανεπιστημίων. Δεν έχω ευθύνη για το μόλις 5%(ή και λιγότερο) του προϋπολογισμού για την παιδεία. Δεν διδάσκω λάθος την ιστορία στα σχολεία. Δεν φταίω για το χαμηλό επίπεδο των καθηγητών και τα ετοιμόρροπα σχολεία.

Οι έφηβοι δεν γνωρίζουν πώς να πηδούν τον εργαζόμενο και να του στερούν κεκτημένα ετών με μόνο σκοπό το κέρδος. Δεν γνωρίζουν από φοροδιαφυγή, απάτη και κομπίνες. Δεν αφήνουν οικογένειες στο δρόμο. Δεν δανείζουν για να τα πάρουν πίσω τριπλάσια μετά. Δεν πουλούν όνειρα μέσο τυχερών παιχνιδιών. Δεν ξέρουν να βάζουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Δεν χτίζουμε βιαστικά εργοστάσια, έτσι ώστε να καταρρεύσουν στο πρώτο σεισμό. Δεν ξέρουμε τίποτα από εθνικό οδικό δίκτυο και καρμανιόλες. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για κακοτεχνίες σε δρόμους. Ούτε μας έτυχε ποτέ καμία ύποπτη απευθείας ανάθεση. Δεν ξέρουμε τίποτα από (ανύπαρκτες) υποδομές.

Κανείς μας δεν κυνηγάει πρεζάκια και χασικλίδες, για να τρέμει αργότερα μπροστά στους πραγματικούς κακοποιούς. Σε κανένα μας δεν «εκπυρσοκρότησε» όπλο. Κανένας μας δεν έδειρε ποτέ κανένα συνταξιούχο. Κανείς μας δεν έδειρε συνάδελφο του επειδή βρέθηκε στο δρόμο σε πορεία και κανείς μας δεν έριξε χημικά σε μαθητές.

Δεν ξέρω 18χρονους να προάγουν την απάτη. Δεν ξέρω 20χρονους να επευφημούν τη διαφθορά. Κανένας 14χρονος …

Τα χτυπήματα φανέρωναν την επιμονή αυτού που καλούσε. Πήρε τα χέρια από το keyboard και σήκωσε το κινητό.

- Έλα ρε Γεωργία, πως και έτσι;

- …

- καλά μωρέ. Τα γνωστά. Εσύ;

- …

- Τώρα; Όχι μωρε, τίποτα σπουδαίο.

- …

- ξέρω γω, ψιλοβαριέμαι να πω την αλήθεια, δεν …

- …

- καλά, σε πόσην ώρα;

- …

- κέντρο;

- …

- που;

- …

- καλά είναι. Καλά βάζω να κατέβει καμία ταινία, ετοιμάζομε και ξεκινάω. Οκ;

- …

- οκ φιλιά, τα λέμε μετά.

- …

- Bye.

Ξαναγύρισε στην οθόνη. Σκέφτηκε λίγο και άρχισε να πληκτρολογεί.

(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αύγουστος. Η ζέστη αποπνικτική. Αναμαλλιασμένος, φανερά βαριεστημένος και ιδρωμένος ο Νίκος έμπαινε στο ιντερνετάδικο. Η δροσιά του κλιματιστικού δεν ήταν αρκετή να αλλάξει την διάθεση του. Το πρωινό ξύπνημα ποτέ δεν ήταν στα φόρτε του. Έριξε ένα ανάθεμα από μέσα του με το θέαμα τόσων νεαρών παιδιών να βρίσκονται εκεί πρωί πρωί (άλλα από το προηγούμενο βράδυ) καταστρέφοντας άσκοπα εγκεφαλικά κύτταρα. Χαιρέτησε μερικούς γνωστούς γνέφοντας με το κεφάλι. Στο αφεντικό έκανε την τιμή να του μουγκρίσει μια καλημέρα. Στο βάθος είδε τελικά τον Κώστα. Με στόμα ξηρό και φωνή βραχνή τον καλημέρισε με τον τρόπο του.

- Τι με κουβάλησες εδώ γαμώ το χριστό σου;

Ο Κώστας που ούτε τον κατάλαβε, ξαφνιάστηκε.

- Ε; Α!

- Αυτιά ηλίθιε. Τελείωνε πάμε να φύγουμε, γρύλισε και σκούντηξε τον Κώστα.

- Τώρα, τώρα. Περίμενε λίγο γιατί…

- Τι να περιμένω μωρε μαλάκα; Με πήρες τηλέφωνο για να σε βλέπω να καίγεσαι;

- Ρε περίμενε λίγο, βρήκα ένα νέο site και μιλάω με ένα γκομενάκι από Αθήνα.

- Ρε μαλάκα, να χαρείς ρε συ. Τα νεύρα έδιναν την θέση τους στην απελπισία.

- Άκου, περίμενε ένα μισάωρο και μετά φεύγουμε. Την ψήνω να ανέβει ρε συ. Γαμιολάκι φαίνεται. Να δες

Ο Νίκος έσκυψε κάπως απρόθυμα πάνω από τον Κώστα και άρχισε να διαβάζει τον διάλογο. Η γκόμενα πράγματι ψηνόταν. Έγραφε για ελεύθερες σχέσεις, ανώνυμο σεξ, νέες εμπειρίες και γενικά προσπαθούσε να δείξει πόσο απελευθερωμένη είναι. Ο Νίκος κοίταξε τον Κώστα.

- Είδες;

- Είδα. Εσύ καμιά φωτογραφία είδες;

- Ναι ρε, καλό μουνάκι είναι.

Κλίκαρε πάνω στο όνομα της και άνοιξε το προφίλ της σε νέο παράθυρο.

-Μμμ, καλό είναι δεν λέω.

- Γι’ αυτό σε λέω ρε μαλάκα, κάτσε.

- Ε μωρε μαλάκα εγώ τι θα κάνω;

- Κάτσε και εσύ, βρες κανένα μουνάκι και για σένα.

- Την όρεξη σου είχα μωρε μαλάκα.

- Ε κάνε κάτι άλλο, έχει ανέκδοτα, έχει φόρουμ, έχει ένα σωρό.

Κοίταξε γύρω του. Η δροσιά του κλιματιστικού άρχισε να του καλοαρέσει.

- Καλά, μουρμούρισε. Μισή ώρα όμως ε;

- Ναι ρε να ψήσω την γκόμενα.

- Μόνο, και τόνισε την λέξη, αυτή την γκόμενα

- Ναι, ναι, είπε βιαστικά χωρίς καν να τον κοιτά, αφού ήδη είχε αρχίσει να γράφει και πάλι.

Ο Νίκος πήγε στο ταμείο και ζήτησε να του ανοίξουν τον υπολογιστή δίπλα στον Κώστα και γύρισε. Άνοιξε το msn και το mailbox του. Λίγο μετά άνοιξε έναν explorer και γύρισε προς τον Κώστα.

- Πως την είπες εκείνη τη σελίδα με το φόρουμ ρε;

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ)

… και τέλος πάντων την Ιώαννα έστω και λίγο την ήξερα. Ότι ναρκωτικό της είχαν πασάρει, δεν τα διακίνησε κανένας 20χρονος – και αν το έκανε σίγουρα δεν έβγαλε τα λεφτά που έβγαλε ο μεγαλέμπορας που είμαι σίγουρος πως δεν είναι της γενιάς μου. Και φυσικά δεν την πήδαγε μόνο ο γκόμενος της με τους φίλους του, αλλά όπως είναι γνωστό και αρκετοί διακεκριμένοι «κύριοι».

Όλα τα παραπάνω τα έχετε κάνει εσείς οι σαραντακάτι και πάνω «φίλε» “scorpion46”. Και όσο και αν δεν θες να το παραδεχτείς για τα όποια στραβά της γενιάς μου φταίτε εσείς που αναλάβατε την διαπαιδαγώγηση της.

Τέλος πάντων εγώ κλείνω εδώ και στο τέλος όλων όποιος δεν μπορεί να σεβαστεί τους νεκρούς αυτό είναι πρόβλημα του.

Πάτησε «αποστολή» χωρίς να ξανακοιτάξει το κείμενο, όπως συνήθιζε. Ήταν ξενερωμένος με την όλη υπόθεση. Την Ιωάννα δεν την ήξερε και πολύ καλά. Μια δυο φορές της είχε μιλήσει. Δεν την είχε συμπαθήσει και πολύ. Βασικά του φαινόταν ηλίθια και αφελής και αυτό που τον εκνεύριζε περισσότερο ήταν η εμμονή της με τον μαλάκα που είχε για γκόμενο. Όσα είχαν ακουστεί βγήκαν τελικά αληθινά και ένωσε αηδιασμένος με όλα αυτά.

Δεν είχε, αρχικά, καμία όρεξη να εκφέρει την άποψη του στο φόρουμ και το εν λόγω ποστ. Αλλά το να κατακρίνεται έτσι μια κοπέλα και μια ολόκληρη γενιά, που μόλις πριν δυο μέρες την ψώνισε και σάλταρε από την ταράτσα, από κάποιον σαρανταφεύγα μαλάκα που έψαχνε γκόμενες στο ίντερνετ, ήταν κάτι που πραγματικά τον εκνεύριζε και δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι.

Έβαλε κάτι να παίζει στο winamp και ξεκίνησε να ετοιμάζετε. Στον καθρέφτη του μπάνιου στάθηκε και κοίταξε το είδωλο του για αρκετή ώρα. «στα σαρανταπέντε μαλάκα μου καλό θα ήταν να πήδαγες και εσύ από καμιά ταράτσα», μονολόγησε και πήγε να κλείσει τον υπολογιστή.

ΓΑΜΩ-game

Είναι γνωστό πως εμπνεόμαι από πολλά πράματα και πως το μυαλό μου λειτουργεί περίεργα. Είδα λοιπόν το ποστ της Sanity Loss Era θυμήθηκα και κάτι «πες μου 5 πράματα που…» και είδα το φως το αληθινό. Ένα tribute στην Sanity Loss Era και στο ποστ της λοιπόν.

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΑΜΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

1) ΓΑΜΩ Την πουτάνα θεά τύχη που μας έστειλε πάνω στη Sevilla. Άντε γαμήσου δηλαδή.

2) ΓΑΜΩ Οτιδήποτε με κρατάει από το να πάω διακοπές σε κανένα νησί (λεφτά, δουλειά κλπ κλπ).

3) ΓΑΜΩ Τη Δράμα και τους δραμινούς - και ας είμαι από εκεί - για τη χωριατοσύνη που τους διακατέχει (είναι δυνατόν το κέρατο μου μέσα, Σάββατο βράδυ να μην έχει εφημερεύων βενζινάδικο; Είναι δυνατόν να γράφεις ότι η διανυκτέρευση σου είναι ως της 22:30;)

4) ΓΑΜΩ Το φελέκι μου γιατί έτσι μου καύλωσε.

5) ΓΑΜΩ Τον καιρό που μια έτσι μια αλλιώς μας έχει γαμήσει αυτός στο τέλος. Όχι τίποτε άλλο, αλλά φτάσαμε και μια ηλικία και αρχίζουν και βαράνε παλαιά τραύματα με το κρύο-ζέστη ζέστη-κρύο.

Και κάνω την γαμωπάσα στους: Uba, Trelo Anipsi, Pascal, ΠρέζαTV και Foulianna, γιατί έτσι μου αρέσει και όποιος δεν γουστάρει τον γαμώ και αυτόν.

Ο Νικόλας ο μπζηλός (02)

Σχολιάζει ο Νικόλας ο μπζηλός


Ωραία η ΝΔ ρε μάγκες και να σας επώ την μαύρη αλήθεια. Εμένανε με διασκεδάζει να πούμε. Και για να σας μπάσω εις το θέμα θα σας επώ πως έχει το πράμα.

Εγώ να πούμε καθήμενος επι σερά ετών στον καφενέ του κυρ Θανάση και απολαμβάνων την βαρύγλυκα φράπα μου, έχουσιν δει τα ματάκια μου αρκετά ( τον πλάτανο τις πλατείας ασπούμε να μεγαλώνει). Γι’ αυτό να πούμε αι νεολέοι με έχουσιν και με βλέπουν ως γκουρού και καταθέτουν τας απορίας τους εις εμέ.

Χτες την πρωίαν να πούμε ήρθε νεαρός εκφράζων απορία. Με είπε να πούμε ότι τώρα που’γίνε και 18 στας επόμενας εκλογάς που πλησιάζουν θα πρέπει και κάποιον πούστη να ψηφίσει. Εγω καταρχάς του είπα πως είναι μαλάκας που θα ψηφίσει γενεκότερα αλλα embassy περιπτώσει αφού θέλει τα φώτα μου να τον εβοηθήσω και του’πα να μπει στο παρασύνθημα. Αυτός με είπεσιν πως θέλει να του πω τας απόψεις μου δια τα κόμματα και πρώτα πρώτα με λέει θέλει να του κάμω μιαν αξιολόγηση της κυβέρνησης.

«Μάστα», του’πα και αφού ετράβηξα μια γερή από την τρεις ζάχαρες και μια – και πολύ της είναι – καφέ φράπα μου του απήντησα. «jack daniels» του είπασιν και κοίταζε σαν βλαμμένος. Και τι να κάνει και το παιδί δηλαδής που η υψηλή διανόηση δεν είναι για όλους. Και ξεκίνησα να τον βοηθώ.

«ρε την διαφήμιση», του λέω.

«ποια» με λέει.

«εκείνη που πετάν του φελλούς στο βαρέλι, την ξές;»

«ναι» με λέει

«ε ωραία» τον ελέω «κάπως έτσι είναι και η κυβέρνηση. Πέταγμα των φελλών στο βαρέλι και άραγμα στην ξαπλώστρα ωσότου να ωριμάσει το ουίσκιον»

«μα» με λέει «αυτοί δεν κάνουν ουίσκια»

«ακριβώς» τον ελέω «και για να είμεθα ποιο ακριβείς. ΟΥΤΕ ουίσκια δεν κάνουνε, αλλά νταξ, το έπιασες το νόημα»

Τώρα βέβαια να πω και την αμαρτία μου σε αυτή την κυβέρνησης ποιος πετά τους φελλοί και ποιος είναι φελλός δεν έχω ξεχωρίσει ακόμα, αλλά δεν βαριέσαι.

MSN

Όταν έχω κέφια ο πούστης …


5/8/2007 10:41:48 μμ d** Nikos na se rwthsw kt?
5/8/2007 10:41:53 μμ Nikos d** ti
5/8/2007 10:42:08 μμ d** Nikos mia filh mou
5/8/2007 10:42:14 μμ d** Nikos goustarei enan
5/8/2007 10:42:23 μμ d** Nikos k aytos thn koitaei
5/8/2007 10:42:37 μμ d** Nikos xthes tou afhse sto amaksi tou mia sokolata
5/8/2007 10:42:46 μμ d** Nikos ti tha kanei aytos?
5/8/2007 10:44:48 μμ Nikos d** pou thes na ksero ti tha kanei aytos?
5/8/2007 10:45:04 μμ d** Nikos antras den eisai?
5/8/2007 10:45:11 μμ Nikos d** nai kai?
5/8/2007 10:45:39 μμ d** Nikos esy ti tha ekanes?
5/8/2007 10:47:23 μμ Nikos d** tha gamousa tin sokolata kai tha etroga tin gkomena
5/8/2007 10:48:06 μμ d** Nikos omg

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2007

Koufales erxomaste!!!

Koufales athineoi kai loipoi notioi erxomaste

...katarxin na me simpathate (ai borioi sinagonistai fisika, tous apo kato xesmenous sas exo)gia ta greeklish mou, alla briskome se secret mission ...

...ti nomizate re koufales??? Mono me ena praktora tha tin bgazame??? Ipogia kai mistika (pera apo ti sigkentrosi krisimon pliroforion) ftiaxnoume olokliro strato re!!! I Λ.Δ.Θ den tha stirixtei mono sta cyborg (giati den eimaste kotes stin teliki), alla kai sta dika tis - iroika kai psixomena, etima na pethanoun gia to skopo - paidia. Meta tin epanekpedeysi mou, tin anakalipsi neon oplon mazikis katastrofis, tin apostoli tou mistikou praktoros kai ti stratologisi allon dio (o enas o allos)krisimon melon exoume ti xara na sas parousiasoume tolaxiston ton ena.

O sevasmiotatos aksiomatouxos Kos Batmanidis, os allos Che eipe na afisei tis grafiokratikes malakies kai pire ta opla. Sas ton parousiazoume etimopolemo etimo na rixtei ston iperpanton agona.

Tremete koufales, tremete!!!